2.200 flacoane Pentaglobin, trimise in tara

04.12.2017- Ministrul Sănătăţii susţine că 2.200 flacoane de Pentaglobin au fost trimise în ţară, precizând că problemele privind imunoglobulina au apărut anul trecut, când ministerul era condus de Vlad Voiculescu, numindu-l pe acesta "ministrul Facebook". Declaraţia, după ce o femeie a murit la Alba Iulia.
"În această noapte, la ora 04.00, după ce a trecut de verificările de calitate necesare, comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unităţile spitaliceşti din ţară. De asemenea, în următoarele două săptămâni, vor mai ajunge încă 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50ml) şi 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantităţi ce vor acoperi nevoile pacienţilor din România. Până când vor sosi, spitalele care se confruntă cu cazuri urgente pot apela la unităţile medicale din ţară, unde am identificat existenţa a 1.700 de fiole de imunoglobulină", a scris Florian Bodog pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Sănătăţii susţine că problemele privind imoglobulina au apărut anul trecut, când ministerul era condus de Vlad Voiculescu, acuzându-l pe acesta că nu a luat nicio măsură.