23 aprilie, Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor

23.04.2021 - În ultimul an, când oamenirea a trecut printr-o pandemie, cărțile s-au dovedit a fi instrumente puternice pentru a combate izolarea, au întărit legăturile dintre oameni, au extins orizonturile, stimulând mintea și creativitatea. În unele țări, numărul cărților citite s-a dublat. Prin lectură și celebrarea Zilei Mondiale a Cărții și a Drepturilor de autor, ne putem deschide către ceilalți în ciuda distanței și putem călători datorită imaginației.
Este momentul să sărbătorim importanța lecturii, să încurajăm creșterea copiilor înconjurați de cărți și să promovăm dragostea pentru lectură.
În acest an, UNESCO lansează provocarea #Bookfacechallenge.
Copertele cărții sunt extrem de importante și joacă un rol vital în deciziile noastre de a cumpăra sau nu o carte. Cu toții suntem extrem de critici în privința copertelor. De asemenea, pandemia ne-a reamintit tuturor importanța cărților și a cititului pentru confort și evadare, de care toți am avut nevoie în ultimul an. Suntem întotdeauna bucuroși să vedem când un titlu a fost bine prezentat, deoarece o copertă bună poate crea sau nu un titlu.