4 exerciţii care îţi pot prelungi viaţa

Studiile au demonstrat în numeroase rânduri că exerciţiul fizic moderat şi regulat, de cel puţin 15 minute în fiecare zi, are efecte benefice asupra minţii şi trupului şi are capacitatea de a prelungi viaţa cu trei ani.

Centrele pentru prevenirea şi controlul îmbolnăvirii din Georgia, Statele Unite, recomanda ca, într-o săptămână, o persoană să desfăşoare activitate fizică de intensitate medie timp de două ore şi 30 de minute, la care se adaugă 2 zile de antrenament cu greutăţi.

Urmând aceste sfaturi, jurnaliştii de la cotidianul Huffington Post au întocmit o listă cu 4 activităţi care au potenţialul de a prelungi viaţa:

Urcă scările. Potrivit unor studii, urcarea a cel puţin 35 de scări pe săptămână (adică doar 5 trepte pe zi) creşte semnificativ durata vieţii.
Pedalează repede pe bicicletă. Un studiu realizat de cercetătorii danezi în oraşul Copenhaga a demonstrat că bărbaţii care merg pe bicicletă trăiesc mai mult cu cinci ani decât cei care pedalează încet, iar femeile care au mers rapid cu bicicleta şi-au prelungit durata vieţii cu patru ani.
Mergi pe jos. Un studiu din 2011 arată că persoanele care merg natural cu un ritm de 1 metru/ secundă au trăit mai mult decât persoanele mai lente.
Activităţile intense. Un studiu din 1995 a constatat că exerciţiile intense au o influenţă mai mare decât activităţile lente asupra duratei vieţii. Mersul pe jos timp de 30 de minute, cinci zile pe săptămână, lungeşte durata vieţii cu 1,5 ani, iar alergatul timp de 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână, prelungeşte viaţa cu 3,7 ani.