7 decembrie, Ziua Internatională a Aviatiei Civile

07.12.2021 - Începând cu primul zbor comercial, aviaţia civilă a deschis noi pieţe, noi posibilităţi pentru afaceri, turism şi contactele interumane, potenţialul zborurilor comerciale de a aduce schimbări economice şi sociale fiind aproape nelimitat. Tema Zilei Internaţionale a Aviaţiei Civile până în 2023, Inovație pentru dezvoltarea aviației globale.
Inovația pentru dezvoltarea aviației globale este calea de urmat, iar acest îndemn este valabil pentru toate domeniile.
Inteligența artificială are un rol esențial în realizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă și devine ceva obișnuit în creșterea productivității în toate sectoarele industriei. Blockchain, o listă de înregistrări sau date în continuă creștere, numite blocuri, care sunt legate și securizate cu ajutorul criptografiei, poate oferi o metodă fiabilă de stocare a datelor și efectuarea tranzacțiilor pentru ca datele să nu poată fi falsificate.
Transporturile sunt cea mai mare industrie a lumii, iar aviaţia civilă - cea comercială, care serveşte transportului călătorilor şi mărfurilor, şi cea generală, utilitară, sportivă şi privată - înseamnă peste 35 de milioane de zboruri comerciale, 3.5 miliarde de pasageri şi mai mult de 54 de milioane de tone cargo transportate. (conform statisticilor IATA).
După valoare, mai mult de o treime din mărfurile tranzacţionate internaţional se transportă aerian şi aproape 60 de milioane de joburi sunt susţinute de aviaţia civilă, după cum afirmă Tony Tyler, Director General şi CEO al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA).