A intrat in vigoare o importanta schimbare a Codului Rutier. Soferii cu o vechime mai mica de un an, cei mai afectati

20.07.2019 - Schimbarea ii vizeaza pe toti conducatorii auto, iar cei mai afectati vor fi cei fara o experienta mare in domeniu, insa exista si o categorie favorizata de noile reglementari.
Noua lege prevede ca soferii care au ramas fara permis vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce chiar daca sunt recidivisti si au mai beneficiat de masura reducerii suspendarii in ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat in ultimii doi ani. Modificarea a fost deja anuntata de ceva vreme si pare sa aiba un impact pozitiv in randul conducatorilor auto, care considera ca e binevenita.
La polul opus se afla soferii fara o vechime mare. In cazul celor care au obtinut permisul de conducere de mai putin de un an, reglementarea nu se pune in aplicare din motive lesne de inteles.
Legea modificata prevede ca aceasta reducere a pedepsei se poate aplica si in cazul in care cel care a comis greseala a fost sanctionat pentru depasirea cu 70 de kilometri pe ora a vitezei maxime admise „pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus”.