A început campania electorală pentru europarlamentare

27.04.2019 - Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a început  sâmbătă, în cursa pentru un loc în PE se vor "lupta" 13 formaţiuni politice şi trei independenţi pentru a-i convinge pe alegători că merită să-i reprezinte în forurile europene în următorii cinci ani.
Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe sâmbătă, în cursa pentru un loc în PE se vor "lupta" 13 formaţiuni politice şi trei independenţi pentru a-i convinge pe alegători că merită să-i reprezinte în forurile europene în următorii cinci ani.
Pe 25 mai, la ora 7,00, campania electorală se va încheia, iar cei peste 18.949.141 de alegători vor fi chemaţi la urne pe 26 mai.
În ţară sunt organizate 1.269 de secţii de vot, în timp ce românii din diaspora pot vota la europarlamentare în 441 de secţii deschise în afara ţării.
Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua de referinţă şi se încheie în dimineaţa zilei de sâmbătă care precedă zilei de referinţă, la ora 7,00.
În campania electorală candidaţii, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri, precum şi prin intermediul mass-media. Organizarea mitingurilor, adunărilor şi marşurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislaţia în vigoare.
Potrivit prevederilor legale, mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept. În unităţile militare, în unităţile de învăţământ, în timpul programului de învăţământ, în sediile reprezentanţelor diplomatice, precum şi în penitenciare, acţiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise.
În timpul campaniei electorale primarii asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii.