Accident în gara Galați, Sâmbătă seară, la ora 19.25

26.03.2023 - Un tren de călători care se afla în stație, urmând să plece spre Mărășești, a fost lovit de locomotiva ce făcea manevre pentru formarea garniturii. Victima care a intrat în stop cardio-respirator și care a fost resuscitată pe peron a murit la spital. Este vorba despre conductoarea trenului de călători. Trei persoane, dintre care doi angajați CFR și un călător, au fost rănite.
"Urmare a accidentului feroviar care s-a produs în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576 a decedat la spital", se arată în informarea transmisă în jurul orei 22.00.
Inițial, victima, în vârstă de 53 de ani, a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital. Un nou stop cardio-respirator survenit la spital i-a fost fatal.
CFR Călători a transmis că va acorda întregul sprijin familiei îndoliate.
Șeful CFR Călători a plecat Sâmbătă seară spre Galați.
Potrivit unor surse din rândul sindicatelor, locomotiva a accelerat la cuplare și nu a efectuat comenzile mecanicului. Mecanicul este un formator cu experiență.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis condoleanțe familiei îndurerate și a subliniat într-o nouă postare pe Facebook că vrea "ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete".