Achizitia de alimente, limitată în unele magazine din tară: „Nu luati mai mult!”

15.11.2021 - Mai multe magazine din ţară au impus limite la cumpărături, rugându-şi clienţii să nu ia mai mult de numărul de produse indicat, potrivit unor informaţii publicate de Digi24.
Imagini trimise de telespectatori Digi24 arată că la raftul de zahăr a fost pus un anunţ prin care cumpărătorii erau rugaţi să nu ia mai mult de 5 baxuri. Chiar şi în aceste condiţii, zahărul lipsea de la raft. Iar în aceeaşi situaţie erau şi uleiul şi făina. Situaţiile sunt punctuale, explică reprezentanţii din industrie, care spun că nu există motive de îngrijorare la acest moment în ce priveşte o eventuală criză a produselor la raft
 „Nu există motive de îngrijorare. Într-adevăr există situaţii mai tensionate, dificultăţi care apar inerent în ce priveşte gestionarea lanţurilor de aprovizionare. Situaţia specială este dată de pandemie. Aici avem factorul principal, incertitudinea legată de momentul în care aceasta se va sfârşi.
 Au fost nişte factori ca dădeau impresia că ne apropiem de finalul ei. Nu este aşa. Această incertitudine continuă să provoace tensiuni, însă se lucrează, sunt soluţii şi nu putem vorbi în acest moment de o criză alimentară”, a declarat George Bădescu, director Asociaţia magazinelor.

surse: Digi24/ Adevărul