ADRA ROMÂNIA: 157.000 USD, 140 voluntari, 104 tone, 64 mașini, 11 convoaie umanitare în Ucraina – un semn de solidaritate cu refugiatii din Ucraina

19.03.2022 - În mai puțin de 3 zile de la începerea războiului în Ucraina, primul convoi umanitar ADRA România a pășit în Ucraina. În cele 3 săptămâni de la începutul războiului, activitatea socială a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România prin ADRA România a înregistrat asistarea a peste 11.620 de persoane prin intermediul a 11 convoaie umanitare în Ucraina din cadrul proiectului ”Speranță pentru Ucraina”. Implementarea cu succes a acestor convoaie umanitare a fost posibilă cu sprijinul a 140 de voluntari activi și a peste 70 de parteneri. Ajutorul material și financiar în implementarea proiectelor desfășurate nu este de neglijat, astfel că susținerea proiectului din partea a cel puțin 180 de sponsori cu inimă mare a făcut diferența dintre vorbe și fapte.
”Uniunea de Conferințe a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea din Ucraina își exprimă sincera recunoștință față de ADRA România pentru slujirea și sprijinul acordat persoanelor strămutate și sărace din Ucraina prin tonele de produse primite în ultimele trei săptămâni. De când a început războiul, Cernăuți este un spațiu de depozitare pentru toată Ucraina. Avem două spații de depozitare în Cernăuți, regiunea Basarabia și unul în Muncaci, regiunea Transcarpatia. Orice ajutor umanitar sosit în Cernăuți ajunge în orice parte a Ucrainei. Apreciem cu adevărat la ADRA România dedicarea, bunătatea și generozitatea pe care au manifestat-o pentru oamenii din poporul nostru. Ne dorim ca Dumnezeu să vă binecuvânteze într-o măsură bogată pe voi toți în viața și slujirea voastră și să trimită Duhul Său Cel Sfânt și să vă susțină în misiunea voastră”, a declarat Nosov Stanislav, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Ucraina.
Donarea în scop umanitar a celor peste 104 tone de produse, în cadrul proiectului “Speranță pentru Ucraina”, implementat de către ADRA România, s-a realizat ca urmare a solicitării și a consultării ADRA Ucraina. Sutele de mii de produse donate (medicamente și suplimente alimentare, produse de igienă, alimente, haine, detergent, alimente pentru gătit, produse de prim ajutor, saltele, pături, lenjerii de pat, generatoare ș.a.), cu o valoare de peste 157.000 USD, au ajuns în Ucraina, în raioanele Basarabia și Transcarpatia, produsele fiind folosite pentru refugiații ucrainieni cazați atât în centrele din cele două raioane, cât și din alte regiuni din Ucraina.

sursa: ADRA.ro