ADRA România primește finanțare de 15.000 USD din partea ADRA Internațional, ADRA Europe și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea pentru proiectul „Împreună pentru oameni” implementat în orașul Bacău

02.04.2022 - Obiectivul proiectului „Intervenție umanitară COVID-19”, cu o valoarea totală de 15.000 USD, îl constituie asistarea unui grup țintă format din locuitori ai județului Bacău, constituit dintr-un număr total de 1.000 de persoane, care vor beneficia de următoarele servicii: alimente, kituri de igienă, acces la educație sanitară și servicii medicale.
Sunt amenajate 25 de cabinete medicale la Sala de atletism și se efectuează ecografii, analize și consultații în mod gratuit pentru minim 1.500 de beneficiari, locuitori din județul Bacău, cu sprijinul unei echipe formate din 50 de medici și profesioniști medicali din toată țara.
De asemenea, se va promova un stil de viață sănătos în rândul populației, prin amenajarea a 5 corturi sanitare gratuite, unde oamenii pot primi analize gratuite și consiliere de sănătate post COVID-19.
„Sunt bucuros că ADRA susține financiar campania „Împreună pentru oameni” din Bacău și ne este partener în desfășurarea ei, în special pentru acțiunile din domeniul social și educațional. Cu sprijinul ADRA România, putem întâmpina nevoi imediate pentru minim 1.000 de beneficiari din orașul Bacău și împrejurimi, dovedind că în ciuda vremurilor critice, rămânem oameni pentru oameni”, a declarat Daniel Brînzan, Director Departament Lucrarea Personală Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

sursa: ADRA.ro