Adventist Record: Îmbunătățește-ți starea de spirit cu alimentele care contează

15.03.2022 - Știm cu toții că a mânca bine este important pentru sănătatea ta, dar știai că îți poate afecta și starea de spirit?
Creierul tău funcționează 24/7 și, la fel ca o mașină, va funcționa și mai bine cu... combustibil premium.
Ceea ce mănânci poate face o mare diferență pentru starea ta de spirit, anxietate și chiar depresie. Cercetările arată că dacă îți schimbi dieta poți simți beneficiul într-un interval de timp relativ scurt.
Deci, care sunt unele alimente de bună dispoziție?
Nuci: Nucile includ o gamă largă de nutrienți care sunt importanți pentru sănătatea creierului, inclusiv vitamina E, magneziu, calciu, zinc, fier, mangan, cupru, vitamine din grupul B și grăsimi sănătoase. Consumul regulat de nuci poate îmbunătăți cunoașterea și memoria și poate crește abilitățile de învățare.
Citrice: Citricele precum portocalele, lămâile și mandarinele sunt deosebit de bogate în flavonoide - compuși nutriționali importanți pentru menținerea cogniției și a memoriei pe măsură ce îmbătrânim. Dacă nu sunteți un fan al citricelor, încercați mere și fructe de pădure pentru un plus de flavonoide.
Verdețuri: Varza și spanacul sunt pline de magneziu care stimulează starea de spirit, combate oboseala și vă ajută să aveți energie.
Alimente fermentate: Intestin sănătos, minte sănătoasă. Alimentele fermentate conțin probiotice, iar cercetările arată că dietele bogate în probiotice ajută la reducerea stresului și ajută la memoria. Alimentele fermentate includ iaurt cu culturi active, chefir, varză murată.
A mânca micul dejun în fiecare zi este o bună alegere. Îți poate ridica starea de spirit și acest obicei a fost asociat cu îmbunătățirea funcției cognitive și a concentrării la școlari. Pentru energie de lungă durată, alege opțiuni sănătoase pentru micul dejun, cum ar fi cereale integrale sau ovăz, iaurt cu conținut scăzut de grăsimi și fructe sau pâine prăjită și tartine din cereale integrale. Cerealele integrale și pâinea integrală sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, care sunt importante pentru sănătatea intestinală bună.

sursa: Adventist Record