Aglomeratia și cozile care s-au înregistrat în ultimele zile la aeroportul Otopeni, din cauza formalitătilor, se vor atenua, promit autoritătile

19.12.2021 - Compania Națională Aeroporturi București a anunțat că începând din 18 Decembrie, a instituit noi măsuri pentru reducerea timpului de așteptare la intrarea și ieșirea din țară.
În ultimele zile, mulți pasageri sosiți în țară au fost nevoiți să aștepte zeci de minute în aeroport, adesea în înghesuială, fără niciun fel de posibilitate de respectare a distanțării fizice, pentru parcurgerea formalităților impuse din cauza riscului pandemic.
Este perioada în care românii din străinătate revin în țară, mulți dintre ei din Italia și Spania, țări care de duminică intră în zona roșie, așa că zilele acestea a fost aglomerație mare în aeroporturi și în vămi. Pe aeroporturi, aglomerația s-a creat din cauza procedurilor de triaj, care presupun utilizarea unei declarații pe propria răspundere privind zonele din care vin pasagerii.
Începând din 18 Decembrie, pasagerii vor fi debarcați în grupuri de câte 50, la fiecare sfert de oră, pentru a se putea păstra distanțarea în autobuze, dar și în zona de verificare a documentelor, anunță CNAB.