Alimentaţie, studiu alarmant: sub 10% din îngheţatele de pe piaţa românească folosesc ingrediente naturale

"Cu cât sunt folosite mai multe ingrediente artificiale, cu atât scade costul de producţie. Găsim îngheţată şi sub 2 lei. Preţul ne poate da nişte informaţii de cât de curată este îngheţata. Un preţ mic ar trebui să ne pună semne de întrebare. Din păcate, consumatorul român face alegeri în funcţie de preţ. De ce? Din cauza unei puteri scăzute de cumpărare şi pentru că nu are o educaţie a alegerii în cunoştinţă de cauză. El se bucură când la raft găseşte produse cu preţuri mici, dar ar trebui să se întrebe cum a ajuns produsul la acel preţ", a declatat Costel Stanciu, preşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.
Asociaţia a analizat 64 de sortimente de îngheţată, dintre care 39 conţin coloranţi artificiali, iar 25 suc de fructe.
"Unu din patru copii suferă de o boală alergică, cea mai frecventă este rinita alergică, manifestată prin strănut, lăcrimarea ochilor, simptome care se vor regăsi şi la adultul de mai târziu şi îi vor afecta randamentul la locul de muncă". Studiile realizate de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România se fac împreună cu o echipă de specialişti, nutriţionişti şi profesori, iar rezultatele sunt menite să educe părinţii în alegerea mai atentă a alimentaţiei copiilor.