Alimentatie pentru sanatate: Ciorba de sfecla rosie

Cand pregatiti urmatoarea reteta, ganditi-va la bunatatea cu care Dumnezeu se ingrijeste de noi in fiecare zi.
Asadar sa ne strangem ingrediente pentru a prepara o ciorba de sfecla rosie:
doua kg de sfecla rosie coapta
o ceapa
trei morcovi
doua radacini de patrunjel
3-4 cartofi
6 rosii
ulei
sare
patrunjel verde
frunze de telina
Sfecla se coace, in coaja, in cuptor.
Se pun la fiert, in 4 l de apa rece, cu putina sare, ceapa, morcovul, si patrunjelul taiate rondele, apoi cartoful taiat in cuburi, potrivite ca marime.
Cand zarzvatul este fiert se adauga rosiile taiate marunt, sau  sucul obtinut prin razuirea rosiilor.  Se potriveste de sare si ulei, iar la sfarsit se pune sfecla coapta si tocata cubulete. Dupa ce mai da ciorba cateva clocote se pune verdeata tocata marunt.
Daca este prea dulce pentru gustul dumneavoastra, puteti sa ii puneti suc de lamaie dupa ce puneti sfecla. Lasati sa dea cateva clocote, apoi puneti verdeata.
In final ramane indemnul catre recunostinta! In fiecare zi, masa noastra poate fi o sarbatoare care sa ne aminteasca de un Dumnezeu protector!
Pofta buna!

O reteta preparata de Dorelia Pironea