Alimentatie vegana: ciorbita cu perisoare din nuca

Pentru prepararea ciobitei trebuie sa avem:
patru morcovi,
o radacina de patrunjel,
un pastarnac,
trei cepe,
sfert de varza,
500 ml de suc de rosii,
zeama de lamaie,
smantana de soia,
patrunjel verde,
sare

Se pun la fiert 6 l de apa cu putia sare. Cand clocoteste, se adauga zarzavatul taiat in bucati mari. Dupa ce acesta este fiert, se strecoara supa, zarzavatul pasandu-se putin.
Pentru compozitia de perisoare ne trebuie:
doua cepe,
4 linguri de orez,
4 linguri de nuca macinata,
4 linguri de pesmet,
5 linguri de faina de gluten,
sare

Se pune la calit ceapa in apa cu putina sare. Cand s-a inmuiat bine, se adauga orezul si se completeaza cu apa, astfel incat orezul sa fie acoperit. Cand orezul s-a umfalt, se stinge focul si se lasa la racit. Dupa care se adauga restul ingredientelor si se formeaza perisoare. Se pune supa strecurata la fiert, se adauga sucul de rosii si zeama de lamaie, iar cand clocoteste, se pun perisoarele.Dupa 15 minute in care acestea fierb, se stinge focul.
Dupa ce se mai raceste se pune verdeata, si smantana de soia sau putin ulei.
Pofta buna!