Creierul poate fi menţinut sănătos printr-o alimentaţie adecvată, benefică pentru creşterea inteligenţei şi care previne unele boli foarte grave, precum Alzheimer-ul, susţin medicii.
Aşadar, există o serie de alimente care încetinesc pe deoparte declinul cognitiv şi care sunt bogate în nutrienţi atât de necesari unei funcţionari bune a creierului.
Legumele verzi sunt foarte bogate în antioxidanţi şi astfel sunt benefice pentru creier. Este indicat ca zilnic să mănânci câte două porţii de legume verzi, precum broccoli, spanac sau castraveţi, pentru o funcţionare optimă a creierului.
Migdalele previn iarăşi o serie de boli mentale, datorită faptului că sunt foarte bogate în antioxidanţi. Medicii susţin că migdalele sunt în topul alimentelor care susţin pe termen lung sănăntatea creierului. Este indicat să consumi zilnic 30 de grame de migdale pentru o bună funcţionare a creierului.