Alimente care îmbolnăvesc

Printre alimentele care imbolnavesc popolatia se număra cârnații, crenwurstii, parizerul și mezelurile conservate prin afumare. Cu precauție ar trebui să consumăm și carnea roșie. Fundația Mondială de Cercetare a Cancerului avertizează că prin consumul de carne de vită, porc sau miel, crește riscul de cancer intestinal.
În ceea ce privește cantitatea de carne roșie macră, specialiștii recomanda limitarea consumului. La fel de periculoase sunt și alimentele prăjite. O soluție ar fi că în loc să prăjim aceste alimente, să le sotăm sau să alegem altă metodă de preparare, cum ar fi fierberea, metodă de pregătire cu aburi sau coacerea.
Mare grijă și la cantitatea de alcool consumată! Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, băuturile alcoolice sunt pe lista substanțelor cancerigene de clasă I încă din anul 2012, listă pe care se mai află și azbestul, arsenicul și tutunul. Aproape 6% dintre decesele provocate de cancer la nivel mondial sunt cauzate de consumul de alcool.
Recent, cercetătorii de la unviersitatea din Otago, Nouă Zeelandă, au legat consumul de alcool și de alte tipuri de cancer: orofaringe, laringe, esofag, colon, rect și sâni.