Alimente care pot ameliora durerea

Un ingredient des întâlnit în medicina tradiţională, această rădăcină este cunoscută pentru propietăţile sale anti-greaţă şi de calmare a stomacului. Însă, ghimbirul este de asemenea de ajutor în diminuarea durerilor, inclusiv dureri musculare şi crampe menstrualeGhimbirul s-a dovedit un analizgezic şi un anti-inflamator natural foarte bun, asemănător ibuprofenului, fără efect adeverse.
Un supliment zilnic de ghimbir sub formă de pulbere a demonstrat că diminueaăa durerile cauzate de efort fizic prin suprimarea productiei organismului de compuşi toxici cunoscuţi că provoacă inflamaţii şi leziuni la nivelul articulatiilor. O pastă de ghimbir poate fi la fel de eficientă atunci când este aplicată pe articulaţiile dureroase şi muşchi.
Afinele pe langa faptul ca sunt fructe delicioase, au si nenumăraţi fitonutrienţi care luptă împotriva inflamaţiilor şi ameliorează durerea. Afinele îngheţate au aceeaşi nutrienţi ca şi cele proaspete.
Afinele sunt recomandate în cazurile de indigestie, de dureri de stomac, împotriva afecţiunilor intestinale şi diareei. Aceste fructe sunt recomandate de asemenea împotriva pietrelor la rinichi, în cazul acceselor insoţite de dureri puternice. Afinele proaspete trebuie consumate şi în caz de reumatism sau de tulburări metabolice. Alte fructe cu un conţinut ridicat de antioxidanţi şi polifenoli (printre care căpşunile şi portocalele) pot ameliora durerea.