Alimente pe cale de disparitie

12.06.2017- Agricultura are nevoie de un mediu specific, iar când aceste condiții nu se îndeplinesc, agricultura va avea de suferit. O parte dintre mâncărurile care pot dispărea în timpul vieții noastre, potrivit Business Insider, din cauza schimbărilor climatice sunt:
1. Avocado – Are nevoie de foarte multă apă pentru a crește, iar cum seceta este din ce în ce mai des întâlnită, avocado deja a devenit mai rar și mai scump.
2. Năutul – Producția de năut a scăzut deja cu 40-50%. Are nevoie de o cantitate anume de apă, iar din cauza secetei, această leguminoasă ar putea dispărea în următorii zeci de ani.
3. Alunele- Se spune că până în 2030 nu vor mai fi alune. Ele au nevoie de cinci luni de căldură, combinată cu o anumită cantitate de ploaie. Dacă plouă prea mult, alunele nu mai sunt comestibile, iar daca au mai puțină apă decât au nevoie, nu se vor face. O mare parte din producția de alune a fost deja distrusă. În orice caz, dacă alunele nu vor dispărea, ar putea deveni un aliment de lux.