Amenzi pentru lipsa repartitoarelor de căldură. Parlamentul a adoptat o nouă lege cu un nou termen - 31 decembrie

09.07.2021 - Românii care nu au contoare pentru măsurarea consumului de căldură și apă caldă vor risca amenzi de până la 1.000 de lei. O nouă lege adoptată de Parlament impune proprietarilor de locuințe, racordate la rețeaua de termoficare, să monteze repartitoare de costuri până la sfârșitul anului. Măsura va garanta un calcul mai precis al consumului de energie termică și chiar facturi mai mici, spun specialiștii.
Repartitoarele pentru căldură și apă caldă sunt obligatorii din 2004. Însă mulți locatari cu locuințele racordate la sistemul centralizat nu le folosesc, deși le-ar aduce costuri mai mici, spune administratorul mai multor blocuri din București.
Parlamentul a adoptat o nouă lege cu un nou termen - 31 decembrie. Cine nu va avea montate repartitoare va fi amendat cu până la 1.000 de lei. Specialiștii cred că așa se va ști clar și consumul individual din locuințe și eficiența sistemului de termoficare.
Prețul unui repartitor de costuri începe de la 50 de lei și poate să ajungă la 100 de le. Noua lege va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președinte. Nu se aplică și în cazul celor care folosesc centrale termice pe gaz.