Ancheta în scandalul cărnii din Polonia continuă

02.02.2019 - Poliția poloneză desfășoară o amplă anchetă după ce companii poloneze implicate în scandal au vândut aproape 10 tone de carne de vită suspectată că provine de la animale bolnave.
Aproape 3 tone au ajuns în țări din UE, inclusiv  în România. Întreaga poveste a fost scoasă la lumină de jurnaliști de la o televiziune din Polonia.
Au filmat cu o cameră ascunsă într-un abator unde ajungeau vite atât de bolnave încât nu se putea ține pe picioare. Nu era nici un veterinar, iar normele de sacrificare a cărnii erau încălcate.
Un reporter sub acoperire a vorbit cu un angajat al abatorului despre o posibilă tranzacție.
Oficialii polonezi au declanțat investigații la toate abatoarele din țară. Au fost instalate și sisteme de supraveghere, iar la Bruxelles s-au dat asigurări că este vorba despre o situație izolată.
Produsele firmei poloneze incriminate au ajuns în România la o singură companie din județul Ilfov.
Reprezentanții ANSVSA spun că pe rafturile magazinelor nu a ajuns nici un kg de carne și că au distrus toată cantitatea găsită în depozitul respectivei firme.
Mai multe țări europene au anunțat că ar putea sista importul de carne de vită din Polonia  până la clarificarea situației.