Angajații care lucrează de acasă, tinta „terorismului” cibernetic

26.04.2021 - Mulţi angajaţi care lucrează de acasă nu mai trag linie între serviciu şi viaţa personală. Și daca tot lucrează pe laptopul pus la dispoziţie de companie, angajații îl folosesc şi în scop recreativ, potrivit unui studiu recent. Intră şi pe site-uri care pun în pericol date confidenţiale, iar specialiştii din departamentul de IT al firmei remediază cu greu problemele.
Aproape jumătate dintre angajați încă lucrează de acasă. Situația a adus pentru multe companii o creștere a productivității. Angajații sunt mai sârguincioși și se concentrează mai bine pe lucuririle importante.
Pe cât de mari sunt câștigurile, pe atât de mult au crescut însă amenințările. Lucrul de acasă face firmele mai vulnerabile împotriva atacurilor cibernetice.
Companiile au la îndemână soluții complexe ca să țină totul departe de hackeri, însă uită deseori, spun specialiștii, de cel mai bun instrument de protecție.
Și specialiștii în Resurse Umane vorbesc despre protocoale clare pe care încearcă să le implementeze.
Specialiștii atrag atenția angajaților care lucrează de acasă să aibă grijă inclusiv în ceea ce privește accesul unui alt membru al familiei la dispozitivul de muncă, dar și folosirea simultană a serviciilor de mesagerie în scop personal și de business.