ANM: Din această săptămână temperaturile scad în toată țara și se întorc ninsorile

12.02.2024 - Vreme deosebit de caldă și ieri în multe zone din țară, dar și vânt puternic. Temperaturile au fost și cu 15 grade mai ridicate decât ar fi normal pentru ultima lună de iarnă. Oamenii au ieșit la plimbare, la terase sau chiar la gelaterii, pentru că a fost vreme potrivită pentru o înghețată.
La prânz, temperaturile de 19 grade răsfățau Timișoara cu o atmosferă de primăvară. Desi vântul a bătut cu putere, oamenii au ieșit din case la o plimbare.
Și turiștii ajunși la Timișoara s-au bucurat că au prins vreme bună. 
Vrăjiți de temperaturile ridicate, oamenii au uitat de data din calendar și au călcat pragul gelateriilor.
Și la Iași, vremea caldă i-a scos pe oameni din casă. Palatul Culturii a atras sute de vizitatori în acest weekend. Impresionați de construcția spectaculoasă și de artefacte, turiștii au făcut o mulțime de fotografii.
Oamenii au profitat și de reducerile din marile centre comerciale mai ales că retailerii au tot felul de oferte ca să atragă clienții.
Meteorologii anunță însă că din această săptămână temperaturile scad în toată țara și se întorc ninsorile. Codul galben de vânt puternic rămâne valabil și astăzi în sud-est. Pe litoral rafalele vor depăși 70 de kilometri pe oră.

surse: TVR/ANM