ANPC a amendat benzinăriile Lukoil cu 600.000 de lei. 12 dintre acestea au fost închise temporar

03.03.2022 - Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat 55 de benzinării Lukoil şi au dat amenzi în valoare de 600.000 de lei. De asemenea, 12 dintre acestea au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor.
ANPC a anunţat printr-un comunicat de presă că acţiunile de control la benzinăriile Lukoil din ţară au continuat.
Astfel, echipele ANPC au descoperit produse expirate, produse congelate cu aglomerări vizibile de gheaţă, vitrine frig neigienizate şi murdare, pline de praf, cu mizerie şi insecte moarte, dar şi faptul că nu era respectat regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare indicat de producător.
De asemenea, echipele de control au mai constatat comercializarea de butelii deteriorate, lovite, înfundate, ruginite, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, lipsa preţurilor unor produse alimentare, lipsa buletinelor de verificare metrologică pentru distribuitoarele de carburant.
Totodată, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit şi practici comerciale înşelătoare. Astfel, erau neconcordanţă între preţul de la raft şi cel de la casa de marcat şi nu era respectat regimul legal al promoţiilor.