
22.07.2022 - Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va demara, în perioada următoare, acţiuni de control pentru supravegherea pieţei produselor alimentare şi a unităţilor de alimentaţie publică, a anunţat directorul general al instituţiei, Paul Anghel.
Vor fi verificate unităţi de tip fast-food, restaurant auto-servire, bufet tip expres, pizzerie-snack-bar, restaurante, terase, rotiserii, braserii şi berării.
"Se vor verifica, în principal, calitatea alimentelor (inclusiv a preparatelor culinare) şi a băuturilor comercializate (existenţa documentelor de provenienţă, verificarea directă a caracteristicilor organoleptice a alimentelor, respectiv, a mâncărurilor preparate existente la comercializare, încadrarea în data durabilităţii minimale, respectiv data limita de consum), atât pentru alimentele comercializate ca atare, cât şi pentru cele preparate (comercializarea lor în ziua în care au fost preparate). De asemenea, comisarii ANPC vor verifica condiţiile de expunere, prezentare şi comercializare ale alimentelor, respectarea prevederilor legale la transportul şi depozitarea produselor alimentare (respectarea condiţiilor de temperatură impuse de actele normative în vigoare sau de producători, expunerea la comercializare)", a scris Anghel pe pagina sa de Facebook.
Vor fi verificate unităţi de tip fast-food, restaurant auto-servire, bufet tip expres, pizzerie-snack-bar, restaurante, terase, rotiserii, braserii şi berării.
"Se vor verifica, în principal, calitatea alimentelor (inclusiv a preparatelor culinare) şi a băuturilor comercializate (existenţa documentelor de provenienţă, verificarea directă a caracteristicilor organoleptice a alimentelor, respectiv, a mâncărurilor preparate existente la comercializare, încadrarea în data durabilităţii minimale, respectiv data limita de consum), atât pentru alimentele comercializate ca atare, cât şi pentru cele preparate (comercializarea lor în ziua în care au fost preparate). De asemenea, comisarii ANPC vor verifica condiţiile de expunere, prezentare şi comercializare ale alimentelor, respectarea prevederilor legale la transportul şi depozitarea produselor alimentare (respectarea condiţiilor de temperatură impuse de actele normative în vigoare sau de producători, expunerea la comercializare)", a scris Anghel pe pagina sa de Facebook.