Antiviralele pentru gripă lipsesc din farmaciile din Olt

18.01.2023 - Medicamentele antivirale pentru gripă pentru adulţi au fost epuizate la începutul anului în majoritatea farmaciilor din judeţ, potrivit preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Olt, Luiza Drăgoi, care a precizat că este deficit şi de medicamente utilizate în cazul virozelor precum unele antitermice, soluţiile nazale, soluţiile pentru aerosoli şi chiar suspensiile cu antibiotic pentru copii.
Preşedinta Colegiului Farmaciştilor Olt a menţionat că în continuare este deficit la unele medicamente antitermice de import, dar se găsesc pentru acestea medicamente similare produse în România. 
Farmaciile mai au deficit şi de suspensii cu antibiotic pentru copii, la unele medicamente de import pentru hipertensiune, pentru circulaţia periferică, soluţii nazale, soluţii pentru aerosoli. 
„Este deficit în primul rând la suspensiile cu antibiotic pentru copii, apoi la anumite hipertensive, produse pentru circulaţie periferică, chiar şi la antitermice, în general la produsele de import. Unde există similare în producţia internă, nu avem probleme. Farmaciile au mai reuşit să aprovizioneze şi din cele deficitare, dar în cantităţi mici, au fost epuizate în câteva zile. Sunt farmacii care şi prepară unele dintre medicamente dacă au substanţele", a menţionat Luiza Drăgoi.