Anul școlar începe cu noi reguli și restrictii. Adeverinta medicală și avizul epidemiologic sunt necesare doar pentru elevii care intră într-un nou ciclu de învătământ

12.09.2020 - Apar noi controverse legate de începutul de an școlar. Ministerul Sănătății nu renunță la actele medicale prin care copii primesc verde să intre sau să reintre în colectivitate, în timp ce medicii de familie se opun, nefiind de acord cu supraaglomerarea cabinetelor.
Reguli mai multe ca oricând. Restricții și îngrijorări. Așa începe anul școlar 2020. Joi, cei mai mulți părinți și copii din țară au aflat cum și când vor merge la școală. Scenariile propuse de unitățile de învățământ au fost avizate de inspectoratele școlare și DSP-uri. Este un început de an atipic, greu. Disputa zilei a fost legată de adeverințele medicale ce trebuie prezentate la școală.
Ministerul Sănătății nu renunță la adeverință medicală și avizul epidemiologic pentru intrarea copiilor în colectivitate. O evaluare este foarte indicată și de dorit, spun medicii de familie. Dar în condițiile actuale atrag atenția că supraaglomerarea cabinetelor într-un timp atât de scurt poate crește riscul de infectare comunitară.
Ministrul Sănătății a declarat însă că e nevoie de aceste acte doar pentru elevii care intră într-un nou ciclu de învățământ, nu pentru toți. Și că a mărit perioada în care acestea pot fi duse la școală.