Aproape trei sferturi dintre romani refolosesc pungile de cumparaturi

19.04.2017- Aproape trei sferturi dintre români (74%) refolosesc pungile de cumpărături, iar 64% din români participă într-un fel sau altul la reciclare, arată un studiu realizat recent ce o companie care oferă servicii de marketing.
Potrivit studiului, majoritatea românilor cumpără doar cantitatea de alimente de care au nevoie (72%) sau donează îmbrăcămintea, încălţămintea sau electronicele folosite (69%), ca mod de a-şi arăta responsabilitatea faţă de mediu.
Dintre românii care participă într-un fel sau altul la reciclare, 97% fac acest lucru acasă, iar 60%, la muncă. Printre materialele care sunt cel mai des reciclate se regăsesc: plasticul (91%), hârtia (85%), bateriile (82%), sticla (74%), becurile (64%), aluminiul (61%), uleiul (28%) şi resturile menajere pentru compost (28%), dar şi medicamentele (14%). Mai mult decât atât, 75% din români susţin că plănuiesc să recicleze în următorul an.
Din punctul de vedere al transportului, 49% din români plănuiesc să înlocuiască maşina sau mijloacele de transport în comun cu bicicleta şi cu mersul pe jos, atunci când este posibil.