Nu stiu daca francezii, in primele restaurante aveau si supa de rosii, dar pentru ca e vara si noi avem rosii gustoase poate chiar din gradinile noastre, putem prepara acest fel culinar care sigur ne va cuceri.
Daca aveti la indemana:
2 kilograme de rosii bine coapte puteti prepara supa aceasta.
V-ar mai trebui si:
o ceapa
2-3 morcovi
1 bucata mica de telina
1 ardei gras
1 catel de usturoi
ulei de masline
foi de dafin, cimbru proaspat, busuioc, patrunjel verde
sare si piper.
Rosiile se pot opari in apa clocotita 1-2 minute, apoi se vor decoji cu usurinta, dar puteti si sa asezati rosiile pe gratarul incins si sa le coaceti, intorcandu-le pe toate partile, timp de 5 minute. Acest procedeu va afce sa se concentreze aroma, si sa prinda un gust nemaipomenit de copt.
Asadar decojiti rodiile si incepartati-le cotorul, apoi puneti-le intr-o oala, pe foc, si acoperiti-le cu apa. Adaugati dafinul, crenguta de cimbru si cea de busuioc si doar un praf de sare.
Intre timp, curatati si toacati marunt legumele. Usturoiul se zdrobeste. Se incinge uleiul intr-o oala si se adauga toate legumele deodata, calindu-se pana se inmoaie, pe foc mic. Imediat ce se inmoaie legumele, se adauga 200 de ml de apa si se fierb mai departe.
Dupa aproximativ 10 minute de fierbere, se ia de pe foc oala cu rosiile, se scoate dafinul si cimbrul si se paseaza cu blenderul de mana sau se trece prin sita.
Rosiile pasate se adauga peste legumele calite si se completeaza cu apa pana la atingerea consistentei dorite. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se fierbe in continuare pana cand legumele au consistenta dorita. Daca se doreste, se pot pasa si legumele, facandu-se o supa crema. Fiind gata, nu va ramane decat sa umpleti bolurile cu aceasta supa si sa adaugati crutoane. Poate si un pic de usturoi, daca va place. Un adevarat rasfat culinar!
Pofta buna!
O reteta culinara testata in bucataria Radio Vocea Sperantei de catre Dorelia Pironea
Daca aveti la indemana:
2 kilograme de rosii bine coapte puteti prepara supa aceasta.
V-ar mai trebui si:
o ceapa
2-3 morcovi
1 bucata mica de telina
1 ardei gras
1 catel de usturoi
ulei de masline
foi de dafin, cimbru proaspat, busuioc, patrunjel verde
sare si piper.
Rosiile se pot opari in apa clocotita 1-2 minute, apoi se vor decoji cu usurinta, dar puteti si sa asezati rosiile pe gratarul incins si sa le coaceti, intorcandu-le pe toate partile, timp de 5 minute. Acest procedeu va afce sa se concentreze aroma, si sa prinda un gust nemaipomenit de copt.
Asadar decojiti rodiile si incepartati-le cotorul, apoi puneti-le intr-o oala, pe foc, si acoperiti-le cu apa. Adaugati dafinul, crenguta de cimbru si cea de busuioc si doar un praf de sare.
Intre timp, curatati si toacati marunt legumele. Usturoiul se zdrobeste. Se incinge uleiul intr-o oala si se adauga toate legumele deodata, calindu-se pana se inmoaie, pe foc mic. Imediat ce se inmoaie legumele, se adauga 200 de ml de apa si se fierb mai departe.
Dupa aproximativ 10 minute de fierbere, se ia de pe foc oala cu rosiile, se scoate dafinul si cimbrul si se paseaza cu blenderul de mana sau se trece prin sita.
Rosiile pasate se adauga peste legumele calite si se completeaza cu apa pana la atingerea consistentei dorite. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se fierbe in continuare pana cand legumele au consistenta dorita. Daca se doreste, se pot pasa si legumele, facandu-se o supa crema. Fiind gata, nu va ramane decat sa umpleti bolurile cu aceasta supa si sa adaugati crutoane. Poate si un pic de usturoi, daca va place. Un adevarat rasfat culinar!
Pofta buna!
O reteta culinara testata in bucataria Radio Vocea Sperantei de catre Dorelia Pironea