Atacati de urs la Băile Tuşnad: Doi tineri, la spital

05.08.2018 - Unul dintre cei doi tineri răniţi duminică dimineaţa de urs, la Băile Tuşnad, a fost operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, după ce a suferit răni toracice grave. Acesta a sărit în ajutorul prietenului său care fusese atacat primul şi a sfârşit cu răni mult mai grave.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit, a declarat, duminică faptul că unul dintre cei doi tineri a scăpat cu răni mai uşoare, după ce colegul său de serviciu a sărit să-l salveze. Acesta a fost, apoi, rănit mai grav.
„Al doilea care a sărit în ajutorul colegului a suferit mai mult. Ursul a smuls părţile moi de pe coaste, suferind răni în zona toracică. Este un caz mai grav, cel mai grav din ultima vreme. Dr. Dobrică, medicul chirurg, specialist de chirurgie toracică, l-a operat si după două ore a ieşit din sală”, a spus dr. Konrád Judit.
Pacientului nu îi este pusă viaţa în pericol. Ambii au rămas internaţi în spital.
Incidentul s-a petrecut într-o zonă centrală a oraşului Băile Tuşnad. Cei doi tineri, de 27 de ani, mergeau spre gară, pentru a ajunge la Miercurea Ciuc, la serviciu.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly, a scris, pe contul său de Facebook, că cei doi tineri au fost atacaţi de o ursoaică ce avea doi pui.
 
De asemenea, vineri, Csaba a scris pe Facebook, că locuitorii din Băile Tuşnad au ajuns la capătul răbdării din cauza urşilor care coboară foarte des din pădure, fiind văzuţi în fiecare zi.