Beneficiile semintelor de in

26.05.2017- Trei dintre cele mai importante propietăţi ale inului sunt: conţinutul ridicat de Omega 3, lignani şi procentul de mucilagiu. De fapt, inul a fost promovat ca sursa principal de Omega 3 şi lignani. Un procent ridicat în această sămânţă îl constituie lignanii, fiind singura planta care deţine cel mai bogat depozit de lignani şi fibre. Aceştia reprezintă un grup de compuşi naturali găsiţi doar în plante, având compoziţia chimică asemănătoare cu a estrogenului şi a antioxidanţilor.
Se pare că există o adevărată listă de beneficii pentru sănătate, printre care se numără:
  • Creşte absorbţia nutrienţilor
  • Detoxificarea colonului
  • Păr şi unghii strălucitoare
  • Reduce inflamaţia
  • Ajută la scăderea în greutate
  • Ajută la scăderea colesterolului
  • Ajută la digestie
  • Previne cancerul de sân, prostată, ovarian şi de colon
  • Ameliorează simptomele menopauzei
  • Sprijină sistemul imunitar
  • Scade nivelul zahărului din sânge