Berceni și Clinceni, în carantină. Amenzi pentru nerespectarea restrictiilor

21.11.2020 - Carantina bate deja la porțile Capitalei! Începând de aseară, localitățile Berceni și Clinceni, din județul Ilfov, au intrat în carantină pentru două săptămâni. Măsura a fost luată după ce rata de incidență a depășit 10 cazuri la mia de locuitori.
Polițiștii și jandarmii sunt amplasați la intrările în cele două localițăți carantinate și verifică pe toata lumea care intră sau iese din zonă.
Cei care nu respectă carantina pot primi amenzi, începând de la 500 de lei.
Pentru următoarele două săptămâni, locuitorii din Berceni și Clinceni nu mai au voie să iasă din casă decât pentru anumite motive: pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărăturile de strictă necesitate, pentru asistență medicală e urgență, pentru a face activități sportive in jurul casei sau pentru a-și plimba animalele de companie, pentru a face activități agricole, pentru activități religioase, pentru diverse programări, ca de exemplu la service, pentru donare de sânge sau voluntariat.
Pentru toate aceste motive au nevoie de declarația pe proprie răspundere. cei care merg la serviciu au nevoie de adeverință eliberată de la serviciu sau de legitimație.