Bistrița-Năsăud: Autoritățile au reintrodus restricții în două localităti unde a crescut numărul infectărilor cu SARS-COV-2

08.09.2020 - Autoritățile din Bistrița-Năsăud au reintrodus restricții în două localități unde a crescut numărul infectărilor. Este prima decizie de acest fel după ce au fost redeschise restaurantele și cafenelele în interior.
Este vorba despre localitățile Șieuț și Spermezeu, unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19, în ultimele două săptămâni, este mai mare de 1,5 la mia de locuitori. Astfel, în aceste două localități, restaurantele nu vor mai primi clienți în interior, iar sălile de jocuri vor fi închise.
De asemenea, cafenelele din hoteluri sau pensiuni vor funcționa doar pentru clienții cazați.
Toate restricțiile vor fi ridicate în momentul în care incidența cazurilor va scădea sub pragul de 1,5 la mia de locuitori. În alte trei comune din județul Bistrița-Năsăud au fost impuse astfel de măsuri, dar încă de săptămâna trecută.
Este vorba despre Rebra, Budești și Lunca Ilvei. În țară, sunt alte zeci de localități în care proprietarii nu și-au deschis restaurantele la 1 septembrie, din cauza numărului mare de îmbolnăviri.
În fiecare săptămână se evaluează situația din județe, iar acolo unde este necesar, se iau astfel de măsuri, deși la nivel național s-a decis redeschiderea restaurantelor în anumite condiții.