31.10.2017- Românii nu au timp să mănânce la prânz. Un studiu privind obiceiurile de masă ale românilor arată că mai mult de jumătate se află în această situaţie. Şi mai mulţi, 61% dintre salariaţi, sar şi peste micul dejun.
Nutriţioniştii spun că obiceiul de a nu mânca la prânz nu numai că scade productivitatea, dar pe termen lung duce la boli grave.
„Apare lipsa tonusului nervos, apare lipsa puterii de concentrare, chiar durere de cap, poate să apară stare de oboseală și implicit hipoglicemiile care se manifestă prin poftă de a mânca dulce în mod excesiv. Pe termen lung, toate aceste absenţe nutriţionale înseamnă mese copiose seara şi masă copioasă seara înseamnă obezitate, înseamnă diabet, înseamnă boli cardiovasculare”, spun nutritionistii.
În termeni de costuri, cei mai mulţi salariati români au declarat că masa lor ideală ar costa 20 de lei.
Nutriţioniştii spun că obiceiul de a nu mânca la prânz nu numai că scade productivitatea, dar pe termen lung duce la boli grave.
„Apare lipsa tonusului nervos, apare lipsa puterii de concentrare, chiar durere de cap, poate să apară stare de oboseală și implicit hipoglicemiile care se manifestă prin poftă de a mânca dulce în mod excesiv. Pe termen lung, toate aceste absenţe nutriţionale înseamnă mese copiose seara şi masă copioasă seara înseamnă obezitate, înseamnă diabet, înseamnă boli cardiovasculare”, spun nutritionistii.
În termeni de costuri, cei mai mulţi salariati români au declarat că masa lor ideală ar costa 20 de lei.