Bucureștenii se pot vaccina de astăzi din mașină, fără programare, în Piața Constituției

29.04.2021 - Centrul de vaccinare în mașină din Piața Constituției s-a deschis astăzi dimineață. Este al patrulea centru de acest fel din țară. Doritorii pot veni să se vaccineze din mașină. Imunizarea se face fără programare, doar cu buletinul. Pentru vaccinare sunt folosite doze Pfizer.
Persoanele care doresc să vină cu mașina la acest centru pentru a se vaccina nu au nevoie de programare, dar trebuie să aibă un act de identitate.
Potrivit unei hotărâri adoptate de CGMB, partea corespunzătoare a 240 de locuri de parcare din Piaţa Constituţiei va fi folosită temporar, până pe 12 septembrie, în vederea organizării unui centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip vaccinare din mașină de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Centrul are patru puncte de vaccinare.
În București va fi organizat și un maraton al vaccinării, în primul weekend de după Paști, în perioada 7-9 mai. Vor fi organizate 40 de fluxuri de vaccinare la Sala Palatului și 10 fluxuri la Biblioteca Națională. Vaccinarea în cadrul maratonului se va face non-stop în cele 3 zile, iar pentru rapel va fi organizat un nou maraton după 21 de zile.