București: 5.400 de locuitori din Sectorul 2 detin un loc de parcare, deşi nu au maşină

22.09.2022 - În urma sincronizării bazei de date a Direcţiei Taxe şi Impozite cu cea a Administraţiei Domeniului Public, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au ajuns la concluzia că 5.400 de locuitori din sector sunt titulari ai unui loc de parcare, deşi nu deţin o maşină proprie, aşa cum prevede regulamentul.
„Am constatat că din 26.000 de locuri de parcare, aproape 5.400 de titulari nu au o maşină proprie. Regulamentul permite să ocupi un loc de parcare în cazul în care există un contract de comodat, avem 2.800 de cazuri, dar asta ne lasă cu 2.600 de persoane care nu au nici contract de comodat şi nici o maşină înregistrată în evidenţele Taxe şi Impozite Sector 2.
Regulamentul spune că dacă maşina nu este înmatriculată în Sectorul 2 nu poţi avea loc de parcare. Maşina trebuie să fie înmatriculată în Sectorul 2 şi persoana trebuie să locuiască efectiv în Sectorul 2 acolo unde este şi locul de parcare. Sunt două condiţii esenţiale. „, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.
Mulţi dintre cei care deţin un loc de parcare deşi nu au o maşină proprie obişnuiesc să le închirieze, spun reprezentaţii primăriei. Pentru a vedea exact cum stau lucrurile, aceştia vor verifica în această perioadă fiecare caz în parte.
„Acum luăm fiecare dosar în parte pentru acestea care sunt identificate, să vedem dacă este cazul şi dacă chiar mai locuiesc acolo unde au locul de parcare. Dacă nu mai locuiesc, aceste locuri de parcare vor fi eliberate şi vor fi date celor care sunt în drept.”, a declarat Radu Mihaiu.

sursa: G4Media