București: Starea de sănătate a femeii de 43 de ani care a fost mușcată de peste 15 maidanezi s-a îmbunătătit

26.04.2022 - Potrivit medicilor, pacienta adusă la Spitalul Universitar în stare critică după ce a fost sfâșiată de peste 15 maidanezi este conștientă, iar starea ei de sănătate a permis transferul din Terapie Intensivă. A ajuns la ATI după intervenția chirurgicală, în secția de Chirurgie Plastică. Rămâne internată câteva zile pentru tratament și administrarea vaccinului antirabic. Angajații ASPA au reușit să ridice 10 maidanezi dintre cei care care ar fi atacat-o pe femeie.
Și totuși, zona este plină de animale fără stăpân. Pe o rază de aproximativ un kilometru în apropierea locului unde a avut loc incidentul, jurnaliștii televiziunii naționale au numărat în jur de 20 de câini care oricând i-ar fi putut ataca pe trecători.
Reprezentanții ASPA susțin că în astfel de zone, cu deschidere mare, intervențiile echipelor de ecarisaj sunt dificile.
De la începutul anului, ASPA a ridicat de pe străzile din Capitală peste 450 de câini fără stăpân. Datele autorității arată că puțini bucureșteni sunt interesați de sterilizarea animalelor pe care le cresc. Astfel, doar 30 la sută dintre câinii deținuți de proprietarii din zonele de case ale Bucureștiului sunt sterilizați și microcipați, conform legii.

sursa: TVR