Bucureștiul - un oraș înghețat. Mașini distruse, drumuri pline de crengi, tramvaie blocate

27.01.2019 - Municipalitatea a pus la dispoziţia cetăţenilor Telverde 0.800.800.868 unde pot fi sesizate eventualele probleme apărute din cauza vremii.
Bucureştenii sunt rugaţi să anunțe la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale.
Aproape 2 mii de solicitări au fost făcute la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov în ultimele 24 de ore, de persoanele care s-au accidentat după ce au căzut pe gheață.
Dintre aceste apeluri, 902 au fost pentru urgenţe de cod roşu şi cod galben, a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu.
Alte 43 de persoane au prezentat suspiciuni de fracturi, luxaţii, entorse şi 12 persoane traumatisme ale feţei şi capului prin cădere.
Un bărbat de 32 de ani a fost găsit în stare de inconştienţă pe Strada Ceahlău, posibil lovit de crengile unui copac, a anunţat ISU Bucureşti-Ilfov. Tânărul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Elias.
În Capitală a căzut și în noaptea de vineri spre sâmbătă o ploaie înghețată, care a transformat orașul și suburbiile într-un imens patinoar. A fost cod portocaliu din cauza depunerii semnificative de polei.
Bălțile formate pe lângă trotuare și în dreptul trecerilor de pietoni au fost alte obstacole greu de ocolit. Și, cum nu era de ajuns, a bătut și vântul.