Sunt multe specialitati care se pot face din caise, dar prajiturile din aceste fructe sunt cele mai deliciose.
Prajitura urmatoare este formata din foi, crema si frisca vegetala.
Pentru foaie avem nevoie de:
o jumatate de cana de faina alba
o jumatate de cana de faina integrala
100 ml de ulei
o jumatate de lingurita de drojdie
o jumatate de lingurita de sare
apa minerala
Mod de preparare:
Se amesteca faina impreuna cu uleiul. Drojdia si sarea se dizolva cu putina apa minerala, apoi se amesteca cu faina si cu apa minerala. Se framanta bine, apoi se intinde foaia si se pune intr-o tava.
Pentru crema avem nevoie de:
o cana de orez
1 kg de caise
6 linguri de zahar brun
3 linguri de pesmet
2 linguri de miere
frisca vegetala, dupa gust
Mod de preparare:
Orezul se fierbe cu zaharul si trei cani cu apa. Cand este fiert, se pune la racit. Se scot samburii caiselor, apoi acestea se mixeaza cu orezul, mierea si pesmetul. Compozitia se pune peste foaia din tava si se coace timp de 20 de minute, in cuptor, la 200°C. Dupa ce prajitura s-a racit, se pune deasupra un strat de frisca vegetala batuta.
Savoare si bun gust! Doar atat putem spune!
Pofta buna!
O reteta preparata de catre Dorelia Pironea