Capcane alimentare în piețele din București

01.12.2019 - Unii vânzători îi înșală pe cumpărători fără să clipească. Vând telemea de oaie sau de capră facută de fapt din lapte de vacă, "aromată" cu mirosuri specifice. Și vă avertizăm, secretul gustului nu este deloc plăcut! Iar diferența nu este doar în conținut, ci și la preț.
În ciuda faptului că oile și caprele nu mai dau lapte în această perioadă, piața este plină de brânzeturi așa-zis ‘proaspete’, făcute din lapte de oaie și de capră".
Explicația stă în diferența de preț. Telemeaua de oaie sau de capră este mult mai scumpă decât cea de vacă!
Secretul gustului este altul, spun producătorii din industrie. Și nu este deloc plăcut!
Dorin Cojocaru, preşedintele Patronatului din Industria Laptelui: "Dacă le oferă telemea proaspătă de oaie sau de capră, trebuie să îşi pună întrebarea: nu cumva a trecut doar oaia pe lângă telemeaua aia? Este lapte de vacă în care s-au pus nişte căcăreze de oaie? (…) Românul trebuie să înţeleagă că un lapte curat nu este cel care are miros de grajd, de balegă".
Oamenii, în general, spun că știu să facă diferența între brânzeturi.
Șefii ANSVSA nu au făcut niciun comentariu până acum și au evitat să ne răspundă la întrebări.  Săptămâna trecută au anunțat însă că fac mai multe controale în perioada dinaintea sărbătorilor, nu doar în magazine, abatoare și depozite, ci și în piețe.