Carantina ar putea fi redusă de la 14 la șapte zile, dacă testul iese negativ în a cincea zi

01.10.2020 - Sunt încă doi copii la terapie intensivă, după ce băiețelul de 9 ani care a stat mai multe zile în stare gravă a fost externat. Informația a fost oferita de ministrul Sănătății, care a mai spus că în acest moment sunt ocupate peste 550 din cele 1050 de paturi din secțiile ATI.
Există supraaglomerare în București, Iași, Prahova, Vâlcea și Vaslui, unde mai sunt puține locuri pentru cei în stare gravă.
Prezent la televiziunea publica, ministrul Nelu Tătaru a mai afirmat că, în ritmul actual de infectare, vor putea fi organizate alegerile parlamentare din decembrie.
Ministrul Sănătății a anunțat că în următoarele zile se va actualiza lista țărilor galbene și a vorbit despre o posibilă scurtare a perioadei de carantină pentru persoanele care vin în România din aceste țări cu risc mare de infectare.
Avem încă în discuție ca celor care vin din țări care au un indice mai care decât al nostru să le impunem acea testare obligatorie sau carantină de 7 zile, cu testare la cinci zile. Să vedem, la test negativ să iasă din carantină sau să rămână 14 zile (...) . S-ar putea impune și la sfârșitul acestei săptămâni, a declarat Nelu Tătaru.