Carantină pentru 14 zile în trei noi localităti din Ilfov: Berceni, Brăneşti şi Otopeni

20.03.2021 - Cu peste șase mii de cazuri noi de COVID anunțate, harta pandemiei în România îngrijorează tot mai mult. Județul Ilfov e la un pas de rata de infectare 6, de la care se introduce carantina. Din această seară se introduce măsura carantinării în trei localități din județ - Berceni, Brăneşti şi Otopeni.
Localităţile Berceni, Brăneşti şi Otopeni sunt în carantină de joi seara, pentru o perioadă de 14 zile, a anunţat Prefectura Ilfov, într-un comunicat.
Cele trei ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru localităţile Berceni, Brăneşti şi Otopeni au prevăzut instituirea carantinei zonale de joi seara, de la 22,00, până pe 1 aprilie la aceeaşi oră.
Ca urmare a analizei de risc efectuate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat joi, în şedinţă extraordinară, cele trei hotărâri privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru Berceni, Brăneşti şi Otopeni.