Caravana cu medici și-a reluat activitatea. Tinerii medici vin în ajutorul pacientilor din mediul rural care nu au acces la servicii medicale

13.06.2021 - Servicii medicale mobile. Asta le oferă pacienţilor un grup de medici tineri care au pus la punct o caravană medicală. Pentru că multe sate au rămas fără doctori, iar oamenii sunt nevoiţi să meargă zeci de kilometri pentru consult, iniţiatorii proiectului au găsit această soluţie inedită care vine în ajutoruL celor bolnavi.
În urma cu 7 ani, cinci tineri medici rezidenți s-au decis să vină în ajutorul pacienților din mediul rural care nu au acces la servicii medicale. Așa a apărut Asociația Caravana cu Medici. Până acum, asociația a oferit consultații gratuite la peste 15.000 de oameni.
După un an de restricții impuse de pandemie, Caravana cu medici și-a reluat activitatea. A ajuns în comuna brașoveană Augustin, la invitația unei alte asociații care se ocupă de educarea copiilor.
Cei 32 de medici și studenți la Medicină au adus totul cu ei: instumentar și aparate EKG sau de ecografie care permit consultații de cardiologie, neurologie, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, radiologie și pediatrie.
În Parlament există deja un proiect de lege care reglementează asistența medicală mobilă. Având un cadru legal tot mai mulți medici ar putea să se deplaseze în mediul rural și să acorde consultații persoanelor defavorizate.