Castelul Corvinilor nu va mai fi iluminat pe timpul noptii

30.08.2022 - Primăria municipiului Hunedoara anunţă că a luat temporar unele măsuri de reducere a costului cu iluminatul public, din cauza crizei economice. Astfel, va fi redus la jumătate numărul lămpilor de iluminat conectate la reţeaua publică, pe arterele importante, iar pe timp de noapte nu vor mai fi iluminate anumite obiective, printre care şi Castelul Corvinilor.
”Criza energetică declanşată pe plan continental obligă şi Primăria municipiului Hunedoara să aplice temporar o serie de măsuri menite să diminueze consumul de energie electrică generat de iluminatul public. S-a decis ca pe arterele importante să fie redus cu 50 la sută numărul lămpilor de iluminat conectate la reţea (fiecare a doua lampă va fi deconectată), iar iluminatul să fie întrerupt total pe timpul nopţii la sediile Primăriei municipiului Hunedoara, Castelul Corvinilor, Hala Obor, Piaţa Dunărea şi Complexul Michael Klein”, se arată în comunicat.
Rămân, totuşi, în funcţiune, pe timp de noapte corpurile de iluminat cu tehnologie LED, care consumă mai puţin.
”Rămân funcţionale instalaţiile de iluminat cu tehnologie LED (în cazul cărora consumurile de energie sunt deja reduse cu 50 la sută faţă de cele cu lămpi incandescente) amplasate la statuia lui Michael Klein, statuia lui Ioan (Iancu) de Hunedoara, în zona pietonală Sanitas, în zona pietonală Corvin şi la Casa de Cultură”, scrie în comunicat.