Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea: UN APEL LA RESPONSABILITATE

Dragi credincioși,

În aceste momente când durerea, frica și neputința sunt cuvintele care definesc realitatea pe care o trăim, dorim să vă asigurăm de dragostea noastră și de împreuna-simțire, invitându-vă în mod solemn să căutăm în rugăciune ajutorul la Dumnezeu.

„Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul” (Psalmii 121:1,2). Aceasta era gândirea împăratului David, totdeauna cu mâna pe sabie și cu arcul întins, însă prețuind ajutorul divin în fiecare zi, în momentele de primejdie de moarte din partea atâtor dușmani.

Dimensiunea pandemiei COVID-19 din România nu mai poate fi negată, nici trimisă în derizoriu. De aceea, vă invităm să aveți încredere, să urmați și să respectați deciziile care sunt luate de către autoritățile sanitare și de stat, decizii care au în vedere protejarea sănătății și a vieții. Vă încurajăm să păstrați cu rigoare toate măsurile de distanțare socială. Trebuie să subliniem, dacă mai este cazul, că nicio măsură profilactică sau curativă nu se opune legii morale și nici doctrinei bisericii noastre.

Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă ocrotească și pacea Lui să vă umple inimile, amintindu-ne faptul că toate aceste evenimente ne vorbesc despre iminenta revenire a Domnului Isus. Observând elementele crizei în desfășurare, „ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu?” (2 Petru 3:11,12).

Dr. Ana-Maria Zanfir,

Director Departament Sănătate

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

sursa: Acasă – Biserica Adventistă