Cei mai mulți români se informează despre COVID 19 de la televizor

22.03.2020 - Zeci de ore de transmisiuni în direct și imagini cu lumea întreagă care luptă cu noul coronavirus aduc foarte mulți români în fața televizorului. Așa află ce trebuie să facă pentru a nu se îmbolnăvi.
La o distanță considerabilă de informațiile culese din emisiunile televizate sunt cele pe care românii le descoperă în varianta online a ziarelor. Aproape 10 % dintre persoanele care vor să știe ce se întâmplă în această perioadă accesează astfel de articole. În timp ce doar 8 procente consultă și canalele oficiale ale autorităților.
De la televizor, românii află și despre dificultățile apărute pe piața muncii din cauza epidemiei de coronavirus.  Cel mai recent sondaj INSCOP arată că oamenii înțeleg consecințele asupra economiei și cred că măsurile pe care statul ar trebui să le ia, după depășirea acestei situații, sunt foarte importante.
Peste 93 % dintre români cred că după ce țara noastră va scăpa de epidemia de coronavirus statul ar trebui să se concentreze pe stimularea creării de locuri de muncă. Astfel susținera unor proiecte de investiții publice sau private este importantă și foarte importantă. La fel și ajutorul acordat afacerilor care au dificultăți economice . 87 % dintre români cred că este important și foarte important ca firmele care vor crea locuri de muncă să primească credite cu dobânzi reduse.
Sondajul Percepția populației cu privire la epidemia COVID-19 în România a fost realizat de INSCOP în perioada 16-20 martie 2020, pe un eșantion de 800 de persoane, prin interviuri telefonice.  Marja de eroare este de plus minus 3,5 la sută.