19.05.2019 - Legumele si fructele din supermarket pot fi tratate cu o gama larga de substante, de la compusi chimici, la extracte din insecte. Producatorii nu sunt nevoiti sa includa acesti compusi pe etichete pentru ca majoritatea substantelor ce dau luciul produselor sunt considerate adaosuri de productie, nu ingrediente.
Acea “ceara” pe care o vedem pe legume si fructe poate ascunde spalaturi in clorina, ceara ca de plastic (ce poate fi inflamabila) si tratamente chimice. Unele legume si functe sunt si impachetate in cutii si pungi de plastic, ce sunt tratate la randul lor cu substante ingrijoratoare. “Ceara” poate include ceara polietilena (produsa des din compusi petrolieri) si selac (rasina produsa de un carabus).
Expertii sustin ca e ideal sa iti bazezi dieta pe produse organice, cumparate de la vanzatori locali in care ai incredere. Pana la urma, cererea conduce oferta si daca legumele si fructele ce arata perfect, dar sunt acoperite de substante nocive, nu vor mai fi cumparate, atunci nu vor mai fi produse.
Acea “ceara” pe care o vedem pe legume si fructe poate ascunde spalaturi in clorina, ceara ca de plastic (ce poate fi inflamabila) si tratamente chimice. Unele legume si functe sunt si impachetate in cutii si pungi de plastic, ce sunt tratate la randul lor cu substante ingrijoratoare. “Ceara” poate include ceara polietilena (produsa des din compusi petrolieri) si selac (rasina produsa de un carabus).
Expertii sustin ca e ideal sa iti bazezi dieta pe produse organice, cumparate de la vanzatori locali in care ai incredere. Pana la urma, cererea conduce oferta si daca legumele si fructele ce arata perfect, dar sunt acoperite de substante nocive, nu vor mai fi cumparate, atunci nu vor mai fi produse.