Cele mai scumpe și cele mai ieftine alimente din UE

28.01.2017- Eurostat menționează că prețurile pentru mâncare variază considerabil de la țară la țară. Spre exemplu, la nivelul anului 2015, în Danemarca, prețurile acestor produse erau cu 45% peste media UE, în timp ce în Polonia erau cu 37% sub medie.Price_level_indices_for_food%2C_beverages_and_tobacco%2C_2015_%28EU-28%3D100%29_new

În cazul României, cele mai ieftine produse sunt pâinea și cerealele. Aceleași produse sunt cele mai scumpe, la nivelul UE, în Danemarca. În afara UE, țara cu cele mai scumpe astfel de produse din Europa este Elveția.
De asemenea, la nivelul UE, cele mai ieftine fructe, legume și cartofi se găsesc tot în România, cele mai scumpe fiind în Danemarca.

Price_level_index_for_food_and_non-alcoholic_beverages%2C_2015_%28EU-28%3D100%29_new

La nivelul întregului continent, aceleași produse sunt cele mai ieftine în Macedonia, Polonia și România, în timp ce cele mai scumpe sunt în Elveția, Norvegia și Danemarca.