Centrele de formare profesională își redeschid portile pentru cursanti. Printre cele mai căutate cursuri sunt cele de cosmetică, frizerie, manichiură

19.06.2020 - În orice criză se ascunde o oportunitate, iar ultimele luni ne-au arătat că lumea se poate schimba radical în orice moment. Aşa că pentru mulţi oportunitatea înseamnă chiar să înveţe o meserie nouă şi să o ia de la capăt. Centrele de formare profesională încep să îşi redeschidă porţile pentru cursanţi, după 3 luni de pauză.
Anul acesta, instituţia aflată în subordinea Ministerului Muncii poate califica gratuit aproximativ două mii de şomeri din Vâlcea şi din alte câteva judeţe.
Începând cu data de 2 iunie, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea a reluat programele de recalificare suspendate pe perioada stării de urgenţă.
Instituţia are fonduri pentru a recalifica câteva mii de şomeri din Vâlcea şi din alte judeţe, cum ar fi Gorj, Mehedinţi, Prahova şi Argeş.
Instruirea se realizează în sistem clasic, dar cu respectarea distanţei fizice şi a măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de coronavirus.
Deşi unii dintre cei care s-au înscris la începutul anului la cursurile de recalificare au renunţat din cauza coronavirusului, există şi foarte mulţi vâlceni, în special tineri, care continuă să-şi facă planuri de viitor.
Printre cele mai căutate cursuri de formare în acest moment sunt cele de cosmetician, frizer, coafor sau manichiuristă.
De asemenea, în judeţul Vâlcea, mai există cerere pentru cursurile de formator şi de inspector resurse umane.

sursa: TVR