Ceremonii în Parcul Carol de Ziua Armatei

26.10.2018- Armata este o instituție fundamentală a statului, care contribuie în mod decisiv la credibilitatea României în lume, a afirmat, joi, prim-ministrul Viorica Dăncilă.
"Armata este o instituţie fundamentală a statului, care contribuie în mod decisiv la credibilitatea României în lume (...). Militarii români participanţi în misiuni şi operaţii (...) contribuie la creşterea prestigiului internaţional al ţării noastre", a declarat Dăncilă la ceremonia militară dedicată Zilei Armatei României.
Potrivit şefei Guvernului, România este un pilon important de stabilitate în zonă, în contextul în care la nivel global ne confruntăm cu provocări.
Guvernul acordă o maximă importanţă consolidării capacităţii de apărare a ţării, acţionând pentru îndeplinirea obiectivelor majore, atât în domeniul înzestrării, cât şi în cel al pregătirii şi instruirii trupelor, a afirmat joi prim-ministrul Viorica Dăncilă.
Președintele Klaus Iohannis a spus că efortul de înzestrare şi de modernizare a Armatei la standarde NATO trebuie continuat și aplicarea Acordului național, încheiat la începutul anului 2015 cu partidele politice, privind alocarea a 2% din Produsul Intern Brut pentru apărare pentru următorii zece ani, oferă astfel predictibilitate, transparență şi credibilitate în plan regional şi aliat.